Pianist

 
 

het koor GKL-Sing Together bij repetitie in januari2020 met dirigent Bert van EerdenLogo GKL-Sing Together

 

de pianiste van GKL-Sing Together

 

Pianiste Caroilne Kuijpers

Caroline Kuijpers is al ruim 6 jaar verbonden aan het Gemengd Koor Leusden als begeleidster.


Caroline begon met pianolessen aan de muziekschool toen zij 6 jaar oud was.


Na de middelbare school studeerde zij enkele jaren Italiaanse Taal en Letterkunde en Sociale Geografie aan de universiteit van Nijmegen.

Na deze studie studeerde zij piano aan het conservatorium van Utrecht en studeerde daar af als docerend musicus. Op het conservatorium van Amsterdam studeerde zij daarna af als uitvoerend musicus.


Caroline maakte deel uit van verschillende kamermuziekensembles waarmee zij optrad in binnen- en buitenland. Ook maakte zij vele radio opnames. Verder gaf Caroline als vervangend docent les aan het conservatorium van Amsterdam en aan verschillende muziekscholen.


Inmiddels is zij 20 jaar verbonden aan de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam waar zij op dit moment parttime werkt als projectcoƶrdinator muziek.


Als solist heeft Caroline zich toegelegd op de Franse impressionistische muziek. Zo speelt zij regelmatig werken van Claude Debussy en speelde zij als solist het pianoconcert voor de linkerhand van Maurice Ravel. Ook werkte zij als pianist mee aan kunstreizen naar Frankrijk en Duitsland rondom het thema Impressionisme.


Momenteel begeleidt zij naast het Gemengd Koor Leusden verschillende koren en verdiept zij zich in de begeleiding van professionele zangers.